Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 30 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 6 ks Rajčata
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1074.4 mg
  • Vláknina 13838.5 mg
  • Vitamín A 13838.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý čerstvý bílý chřest oloupeme, tvrdší spodní konce (2-4cm) odřízneme. Hlavičky chřestu si opatrně odřežeme a odložíme na ozdobu. Pak chřest nastrouháme na speciálním struhadle (hoblíku) na dlouhé nudličky, které připomínají špagety.

  • 2

    Omytá zralá rajčata oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme k nim na kousky pokrájená sušená rajčata, sůl, olivový olej, pepř, sušené oregano a vše rozmixujeme na kaši.

  • 3

    Chřestové „špagety“ v míse promícháme s rozmixovanými rajčaty, na talíři porce ozdobíme hlavičkami chřestu a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu